Stel je vraag aan KiKa

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht?

Mail naar actie@kika.nl en we helpen je graag!

Navigeer: Mijn actiepagina Actieondersteuning Sponsoren Over KiKa

Bedrijf in actie

Hoe maken wij een bedrijfsactiepagina aan?
Ga naar www.actievoorkika.nl klik op ‘Kom in actie’. Hier maak je eerst een account aan en vervolgens kies je voor ‘Start een bedrijfsactie’. Vervolgens kun je kiezen of je een team wilt starten of een individuele bedrijfspagina wilt maken. Als je een actie organiseert met meerdere mensen of collega’s is het handig om een teampagina te starten.
Kunnen mijn collega’s en ik als team een actiepagina aanmaken?
Dat kan zeker! Bij het aanmaken van de actiepagina kies je voor ‘Open’. De actie staat dan open voor meerdere deelnemers, die zich zelf kunnen aanmelden onder de actie. Dit doen ze door naar de actiepagina te gaan en onder het opgehaalde bedrag op ‘Doe mee’ te klikken. Deze deelnemers kunnen dan zelf sponsors zoeken. Op de actiepagina zie je wat de actie totaal oplevert en wat het aandeel van iedere deelnemer is.
Wat kunnen wij doen met een actiepagina?
Op www.actievoorkika.nl kunnen je een speciale bedrijfsactiepagina aanmaken om geld in te zamelen voor KiKa. Je hebt hierbij de keuze om ook deelnemers mee te laten doen aan de actie. Door een leuke foto/afbeelding en een omschrijving toe te voegen, maak je de actiepagina persoonlijk en aansprekend. Op de pagina kun je ook een persoonlijke QR-code (met een vast of open bedrag) downloaden. De QR-code kun je gebruiken op bijvoorbeeld een poster of een collectebus. De link naar de actiepagina deel je eenvoudig via bijvoorbeeld mail, WhatsApp of social media. Iedereen kan jouw mooie initiatief dan eenvoudig steunen via iDEAL.
Kunnen wij met een viering/jubileum/pensionering in actie komen voor KiKa?
Wat mooi dat je erover nadenkt om tijdens een viering, jubileum of misschien wel pensionering aan KiKa te denken. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Zo kunnen wij je een collectebus toesturen, kun je een actiepagina aanmaken of het opgehaalde bedrag direct storten op ons rekeningnummer. Mocht je hier interesse in hebben, dan kunnen je contact opnemen met actie@kika.nl.
Kunnen wij de KiKa beer verkopen of weggeven om KiKa te steunen?
De KiKa beer is de mascotte van KiKa en deze knuffel staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden. Als bedrijf kun je KiKa steunen door de beren te verkopen of bijvoorbeeld weg te geven aan klanten of personeel. De beren zijn verkrijgbaar in drie kleuren (wit, beige en bruin) en kosten €12,95 per stuk. Je kunt de beren bestellen via: www.kikashop.nl

Voor zakelijke bestellingen van minimaal 96 beren kun je contact opnemen met Roel van Driel via roel.van.driel@kika.nl. Via Roel kunnen KiKa beren worden toegestuurd naar ieder gewenst adres in Nederland. Voor de betaling wordt er een factuur meegestuurd.

Actieondersteuning

Hebben jullie ook promotiemateriaal en hoe komen wij daaraan?
Ter ondersteuning van jouw actie voor KiKa en voor de promotie van KiKa hebben wij promotiemateriaal. Nadat je een actiepagina hebt aangemaakt of contact met ons hebt opgenomen over de actie, nemen wij contact met je op om alle mogelijkheden door te nemen.
Hoe mogen wij over KiKa communiceren en mogen wij het KiKa logo gebruiken?
Speciaal voor actievoerende partijen hebben we twee soorten actielogo’s. Klik hier om deze te downloaden. Transparantie is voor ons belangrijk, dus vragen we actievoerende partijen altijd om duidelijk te vermelden dat het een ‘actie voor KiKa’ en geen ‘actie van KiKa’ betreft.
Heb je uitingen gemaakt? Stuur deze dan naar actie@kika.nl, we kijken en denken graag met je mee!
Kan er iemand van KiKa bij ons bedrijf langskomen om een symbolische cheque in ontvangst te nemen?
Ja, dat kan! Een actie afronden door een vrijwilliger van KiKa uit te nodigen voor een symbolische cheque overhandiging is hartstikke leuk.  Wij horen graag uiterlijk twee weken van tevoren waar, wanneer en op welk tijdstip je de vrijwilliger zou willen uitnodigen. Op basis van deze gegevens doen wij ons uiterste best om een vrijwilliger te vinden die dan zou kunnen. De aanvraag kun je doen via actie@kika.nl.

Uiteraard staat daarbij wel de veiligheid van onze medewerkers, vrijwilligers en actievoerders voorop. Wij volgen de maatregelen rondom het coronavirus en de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Daarom nemen wij op dit moment uitsluitend in de buitenlucht cheques in ontvangst. Ook verzoeken wij aanvragers om de groepsgrootte tijdens overhandigingen zo beperkt mogelijk te houden.

Tot slot is het ook mogelijk om een aanvraag voor een digitale overhandiging of bedankvideo bij ons in te dienen. Heb je hier interesse in? Neem dan contact op met actie@kika.nl, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Benieuwd hoe een digitale chequeoverhandiging gaat?

Klik hier voor een filmpje

Doneren

Hoe kunnen wij een zakelijke donatie doen?
Als bedrijf kun je op verschillende manieren een donatie doen. Dit kan bijvoorbeeld met een donateurschap of eenmalige schenking. Zo help je mee de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen en de behandelingen te verbeteren. Met een donatie aan KiKa laat je als bedrijf zien dat je maatschappelijk betrokken bent.
Kunnen wij een factuur ontvangen voor een donatie?
Ja dit is zeker mogelijk. Als je een mail stuurt naar actie@kika.nl met hierin het bedrag dat je wil doneren en de (adres)gegevens voor de factuur zorgen wij ervoor dat je de factuur toegestuurd krijgt.
Is een donatie/gift fiscaal aftrekbaar?
KiKa is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hierdoor kan je donaties van de winst aftrekken. Voor meer informatie of advies hierover kan je contact opnemen met een belastingadviseur of accountant van je bedrijf.
Krijgen wij na afloop een bewijs of bedankje naar aanleiding van onze donatie?
Je krijgt van ons altijd een bedankje via de mail. Hebben je een actie gehouden voor KiKa en is dit bij ons bekend? Dan sturen wij na afloop een welverdiende bedankbrief en KiKa certificaat.
Is productsponsoring mogelijk?
In sommige gevallen is sponsoring in de vorm van een product of dienst zeker mogelijk! Zo krijgen wij bijvoorbeeld bij ons evenement Run for KiKa waterflesjes met logo gesponsord. Heb jij een leuk idee of vragen hierover? Neem dan gerust contact op met marijke.roskam@kika.nl
Is een donatie in natura mogelijk?
KiKa werft fondsen om zo de belangrijke onderzoeken naar kinderkanker te financieren. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld producten, knuffels of kleding te doneren aan KiKa. Wel zijn er een aantal organisaties die gebruikte mobiele telefoons, lege cartridges of laptops inzamelen voor KiKa. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om KiKa te sponsoren met een product of dienst.
Hoe kunnen wij het ingezamelde geld storten?
Heb je een actiepagina? Dan kun je het opgehaalde bedrag op deze pagina storten. Bij de omschrijving kun je aangeven dat het om het (contant) ingezamelde geld voor de actie gaat. Zo is voor iedereen, die meegeholpen heeft aan de actie, inzichtelijk hoe veel geld er is opgehaald.
 
Heb je geen actiepagina? Dan kunnen je het opgehaalde bedrag overmaken op ons rekeningnummer: NL 89 INGB 000 000 8118, t.n.v. Stichting Kinderen Kankervrij onder vermelding van jouw actienummer. 

Over KiKa

Heeft KiKa een CBF keurmerk?
KiKa heeft sinds april 2010 het CBF Keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op een verantwoorde wijze bezig houden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.

Contact


Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
Olympisch Stadion 11
1076 DE Amsterdam
Postbus 76175
1070 ED Amsterdam

Telefoon : 020-3458535 (kantooruren)
E-mail : actie@kika.nl

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen