Tips & ideeën

Fondsenwerven is leuk! Bekijk hier alle tips en ideeën. Doe inspiratie op om geld in te zamelen voor KiKa.

De rommelmarkt

Iedereen heeft wel spullen thuis die hij of niet gebruikt. Jij vast ook! Dat is natuurlijk zonde. Misschien kun je er iemand anders heel blij mee maken én je kunt er veel geld mee ophalen voor KiKa. Twee vliegen in één klap! Bekijk waar er vlooienmarkten worden georganiseerd bij jou in de buurt en breng je spulletjes aan de man!

De keuken in!

Hou jij ook zo van bakken? Dan kun je je sponsoractie koppelen aan het bakken van taarten, cupcakes of brownies. Ga aan de slag in de keuken en maak voor familie, vrienden en collega's de lekkerste hapjes en gebakjes. Tegen sponsoring mag natuurlijk iedereen ze proeven!

Je werk

Je werkgever zal jouw initiatief om KiKa te steunen vast alleen maar toejuichen; wat jij doet is tenslotte heel maatschappelijk verantwoord. Misschien kan het bedrijf waar je werkt iets voor je betekenen. Een sponsoring vanuit het bedrijf of relaties benaderen die iets voor je kunnen doen. Wie niet waagt, die niet wint!

Lege flessen

Benader de manager van de supermarkt bij jou in de buurt. Vraag of er bij het inleverautomaat voor lege flessen een mogelijkheid mag zijn voor het doneren van de lege flessenbonnen aan jouw actie voor KiKa.

Wie ben jij?

Maak van fondsenwerven een succes en blijf dicht bij jezelf. Waar ben jij goed in? Vertaal dit naar een mooie sponsoractie en ga aan de slag. Misschien ben je wel heel sportief? Organiseer een bootcamp!

Persoonlijk

Pak je telefoon en bel eens naar je vrienden en familie. Nodig ze uit voor een potje golf en vraag of ze jou willen sponsoren. Dat is veel persoonlijker dan bijvoorbeeld een onpersoonlijke mail naar al je vrienden en familie tegelijk.

Verjaardag

Geef je een feestje voor je verjaardag? Laat je familie en vrienden weten dat je dit jaar in plaats van een cadeau een sponsoring wil ontvangen voor je actie voor KiKa. Richt een mooi hoekje in met een zelfgemaakte KiKa donatiedoos om alles in te verzamelen.

Culinaire avond

Maak het eenvoudig én leuk! Je hoeft niet alleen te vragen om geld, je kunt er natuurlijk ook gewoon een toffe avond van maken. Nodig je vrienden uit voor een diner & drinks feestje bij jou thuis. Maak er een leuke avond van, laat ze weten wat je voor KiKa organiseert en vraag of ze je daarbij willen steunen.

Social media

Laat regelmatig op social media weten dat jij je inzet voor KiKa. Dit kun je delen via verschillende kanalen zoals Facebook, Instagram, Snapchat of Twitter. Schrijf en deel een mooi bericht over je initiatief voor KiKa of benader mensen met een persoonlijk berichtje.

Om een actie te starten dien je een account te hebben. Heb je die nog niet? Maak dan hier een account aan.