Tips & Ideeën

Op deze pagina vind je tips & ideeën over het starten van een actie

De rommelmarkt

Iedereen heeft wel spullen thuis die niet meer worden gebruikt. Jij vast ook! Misschien kun je er iemand anders heel blij mee maken én je kunt er veel geld mee ophalen voor KiKa.Twee vliegen in één klap! Bekijk waar er een rommelmarkt wordt georganiseerd bij jou in de buurt en breng je spulletjes aan de man!

De keuken in!

Hou jij ook zo van bakken? Dan kun je je sponsoractie koppelen aan het bakken van taarten, cupcakes of brownies. Ga aan de slag in de keuken en maak voor familie, vrienden en iedereen die wil de lekkerste hapjes en gebakjes. Tegen sponsoring mag natuurlijk iedereen ze proeven!

Je werk

Je werkgever zal jouw initiatief om KiKa te steunen vast alleen maar toejuichen; wat jij doet is tenslotte heel maatschappelijk verantwoord. Misschien kan het bedrijf waar je werkt iets voor je betekenen. Een sponsoring vanuit het bedrijf of relaties benaderen die iets voor je kunnen doen. Wie niet waagt, die niet wint!

Lege flessen

Benader de manager van de supermarkt bij jou in de buurt. Vraag of er bij het inleverautomaat voor lege flessen een mogelijkheid mag zijn voor het doneren van de lege flessenbonnen aan jouw actie voor KiKa.

Wie ben jij?

Maak van fondsenwerven een succes en blijf dicht bij jezelf. Waar ben jij goed in? Vertaal dit naar een mooie sponsoractie en ga aan de slag. Misschien ben je wel heel sportief? Organiseer een bootcamp! Of juist iets héél anders.

Persoonlijk

Pak je telefoon en bel eens naar je vrienden en familie. Nodig ze uit voor een potje golf en vraag of ze jou willen sponsoren. Dat is veel persoonlijker dan bijvoorbeeld een onpersoonlijke mail naar al je vrienden en familie tegelijk.

Verjaardag

Geef je een feestje voor je verjaardag? Laat je familie en vrienden weten dat je dit jaar in plaats van een cadeau een sponsoring wil ontvangen voor je actie voor KiKa. Richt een mooi hoekje in met een zelfgemaakte KiKa donatiedoos om alles in te verzamelen.

Culinaire avond

Maak het eenvoudig én leuk! Je hoeft niet alleen te vragen om geld, je kunt er ook gewoon een toffe avond van maken. Nodig je vrienden uit voor een diner & drinks feest. Maak er een leuke avond van, laat ze weten wat je voor KiKa organiseert en vraag of ze je willen steunen.

Social media

Het is de beste tip die we je kunnen geven: durf te vragen! Laat jouw vrienden, familie, collega's, buren en kennissen weten dat jij in actie komt voor KiKa en vraag om hun bijdrage. Social media kan je daarbij heel goed inzetten. Bekijk hier het social media plan

Heb je vragen? We helpen graag. Je kan ons bereiken via actie@kika.nl of 020-3458535

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen