Stel je vraag aan KiKa

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar actie@kika.nl en we helpen je graag!

Navigeer: Mijn actie of deelname Sponsoren Over KiKa

Mijn actie of deelname aan een KiKa evenement

Hebben jullie ook promotiemateriaal en hoe kom ik daaraan?

Ter ondersteuning van je actie voor KiKa en voor de promotie van KiKa hebben wij promotiemateriaal. Als je een e-mail stuurt naar actie@kika.nl met meer informatie over wat je wilt gaan doen kunnen wij je alle mogelijkheden laten weten.

Hebben jullie ook artikelen van KiKa beschikbaar die ik kan verkopen bij mijn actie?

De mascotte van KiKa is de KiKabeer. Deze staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden. Je zou de beren kunnen verkopen tijdens je actie. Kijk voor de verkooppunten bij jou in de buurt hier op onze website of neem contact op via actie@kika.nl

Kan er iemand van KiKa langskomen bij mijn actie om een cheque in ontvangst te nemen?

Een actie afronden door een vrijwilliger van KiKa uit te  nodigen voor een symbolische cheque overhandiging is leuk.  Wij horen graag twee weken van tevoren waar, wanneer en op welk tijdstip je de vrijwilliger zou willen ontvangen. Op basis van deze gegevens doen wij ons uiterste best om een vrijwilliger te vinden die dan zou kunnen. De aanvraag kun je doen via actie@kika.nl

Kan er iemand van KiKa langskomen bij mijn actie om voorlichting te geven?

KiKa is een relatief kleine organisatie en wij kunnen niet altijd komen voor het geven van voorlichting. Hiervoor hebben wij de volgende informatie platformen:
www.kikaindeklas.nl en www.kikacollege.nl.

KiKa in de klas
KiKa in de klas is geschikt voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m groep 8. Op de site vind je lesmateriaal (berichtjes, een presentatie en opdrachten) die je een kijkje geven in het leven van Emma en Elise, twee vriendinnen die te maken krijgen met kinderkanker. Ook vind je hier een uitgebreide docentenhandleiding om zelf met de klas aan de gang te gaan.

KiKa college

Op het online platform KiKacollege nemen verschillende hoofdpersonen je mee op weg en vertellen zij via vlogs, blogs, filmpjes en artikelen alles over KiKa en over kinderkanker. Hier vind je ontzettend veel informatie!

Kan ik de tekst of foto bij mijn actie zelf aanpassen?

Als je inlogt op de pagina actievoorkika.nl kun je zelf je actie bewerken en aanvullen. Rechtsboven kies je eerst voor de naam van je actie. Vervolgens kun je rechtsboven de actiepagina kiezen voor bewerken.
Hier leggen we het stap voor stap uit.

Hoe kan ik mijn profielfoto aanpassen?

Als je inlogt op de pagina actievoorkika.nl kun je zelf je profiel bewerken en aanvullen. Rechts bovenaan de pagina kies je voor Dashboard om je profiel aan te vullen of aan te passen.

Hoe maak ik een blog/schrijf ik een update bij mijn actie?

Als je inlogt op de pagina actievoorkika.nl kun je rechtsboven klikken op de naam van je actie. Vervolgens kun je rechtsboven op Bewerk pagina klikken. Je kunt nu bij updates een nieuwe update plaatsen/blog schrijven.

Hoe kan ik mijn actie verwijderen van www.actievoorkika.nl?

Als je wilt dat je actie niet meer zichtbaar is op www.actievoorkika.nl kun je een mail sturen naar actie@kika.nl met de naam van je actie en de vraag om deze te verwijderen. Wij zorgen er dan voor dat je actie niet meer zichtbaar is op de pagina.

Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?

Als iemand je actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw actiepagina op www.actievoorkika.nl. Als je dit wilt aanpassen kan de sponsor zelf een mail sturen naar actie@kika.nl met de naam van de actie erin en de vraag om dit toch zichtbaar te laten zijn.

Sponsoren

Wat gebeurt er met mijn donatie?

KiKa werft fondsen die ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Het gehele netto resultaat besteedt KiKa aan wetenschappelijk onderzoek. Het netto resultaat is het geld dat overblijft na aftrek van de kosten die gemaakt worden voor het werven van donateurs en de kosten van de organisatie. Voor meer gedetailleerde informatie kun je kijken op www.kika.nl. Hier staat alle informatie over de onderzoeken die worden gefinancierd en je kunt hier onze jaarrekeningen bekijken.

Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het rekeningnummer 674773837 te zien. Klopt dat?

Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op deze tussenrekening gestort, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer 8118 (IBAN NL89INGB0000008118). Je gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.

Ik heb ook contant geld opgehaald voor mijn actie en wil dit graag toevoegen. Hoe kan ik dit bij mijn actie optellen?

Het beste kun je je eigen actie sponsoren en het bedrag op die manier via iDEAL overmaken. Bij de omschrijving kun je aangeven op welke manier je dit bedrag bij elkaar hebt gekregen. De donatie wordt op deze manier bij je totaalbedrag opgeteld.

Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?

Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties, ongeacht de hoogte, een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring

Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik voortijdig stop met mijn actie?

Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.

Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?

Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.

Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?

Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat je bij onder vermelding van noemt dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die je sponsort.
Stuur vervolgens een mail naar actie@kika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen tellen we dit bij op de sponsorteller van je actiepagina.

Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen?

Ja dit is zeker mogelijk. Als je een mail stuurt naar actie@kika.nl met hierin de naam van de actie die je wilt sponsoren, het bedrag dat je wilt sponsoren en de (adres)gegevens voor de factuur zorgen wij ervoor dat je de factuur toegestuurd krijgt.

Mijn (bedrijfs)naam , de boodschap en/of het sponsorbedrag is wel/niet zichtbaar. Hoe pas ik dit aan?

Als je een actie sponsort heb je de keuze om de naam , de boodschap en/of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op de actiepagina. Als je dit wilt aanpassen kan je een mail sturen naar actie@kika.nl met de naam van de actie erin en de vraag om dit toch zichtbaar te laten zijn.  

Over KiKa

Heeft KiKa een CBF keurmerk?

KiKa heeft sinds april 2010 het CBF Keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op een verantwoorde wijze bezig houden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.

Contact

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
Groen van Prinstererlaan 99
1181 TR Amstelveen
Postbus 325
1180 AH Amstelveen

Telefoon : 0900 - 4000 888 (€ 0,20 p.m., tijdens kantooruren)
E-mail : actie@kika.nl