Stel je vraag aan KiKa Of neem contact op

Staat je vraag er niet tussen? Mail actie@kika.nl en we helpen je graag.

Mijn actie of deelname aan een KiKa evenement

Hebben jullie ook promotiemateriaal en hoe kom ik daaraan?
Ter ondersteuning van je actie voor KiKa en voor de promotie van KiKa stellen wij graag materiaal beschikbaar. Als je een e-mail stuurt naar actie@kika.nl met meer informatie over wat je wilt gaan doen kunnen wij je alle mogelijkheden laten weten.
Hebben jullie ook artikelen van KiKa beschikbaar die ik kan verkopen bij mijn actie?
De mascotte van KiKa is de KiKabeer. Deze staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden. Je zou de beren kunnen verkopen tijdens je actie. Kijk voor de verkooppunten bij jou in de buurt op onze website www.kika.nl/verkooppunt-kika-beer of neem contact op via actie@kika.nl.
Kan er iemand van KiKa langskomen bij mijn actie om een cheque in ontvangst te nemen?
Het is mogelijk om aan het eind van je actie een symbolische cheque te overhandigen aan een vrijwilliger van KiKa. Wij horen graag twee weken van tevoren waar, wanneer en op welk tijdstop je de vrijwilliger zou willen ontvangen. Op basis van deze gegevens doen wij ons uiterste best om een vrijwilliger te vinden die beschikbaar is. De aanvraag kun je doen via actie@kika.nl.
Kan er iemand van KiKa langskomen bij mijn actie om voorlichting te geven?
Bij behoefte aan meer informatie over KiKa zijn er verschillende mogelijkheden. Wij hebben bijvoorbeeld een dvd beschikbaar met een interview tussen een kinderoncoloog en een ex-patiënt. Deze dvd kun je aanvragen via actie@kika.nl.

Neem ook eens een kijkje op onze websites www.kikaindeklas.nl of www.kikacollege.nl. www.kikaindeklas.nl is geschikt voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m groep 8. Op de site vind je lesmateriaal (berichtjes, een presentatie en opdrachten) die je een kijkje geven in het leven van Emma en Elise, twee vriendinnen die te maken krijgen met kinderkanker. Ook vind je hier een uitgebreide docentenhandleiding om zelf met de klas aan de gang te gaan. www.kikacollege.nl is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar oud. Op deze website nemen verschillende hoofdpersonen je mee op weg en vertellen zij via vlogs, blogs, filmpjes en artikelen alles over KiKa en kinderkanker. Een online platform speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar oud. Op dit platform nemen verschillende hoofdpersonen je mee op weg en vertellen zij via vlogs, blogs, filmpjes en artikelen alles over KiKa en over kinderkanker. Hier vind je ontzettend veel informatie voor je spreekbeurt/(profiel)werkstuk/project/opdracht/actie over/voor KiKa!
Kan ik de tekst of foto bij mijn actie zelf aanpassen?
Als je inlogt op de pagina www.actievoorkika.nl kun je zelf je actie bewerken en aanvullen.

Over KiKA

Heeft KiKa een CBF keurmerk?
KiKa heeft sinds april 2010 het CBF Keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op een verantwoorde wijze bezig houden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.

Sponsoren

Wat gebeurt er met mijn donatie?
KiKa werft fondsen die ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. We geven je hier graag meer informatie over hoe je donatie wordt besteed. Het gehele netto resultaat besteedt KiKa aan wetenschappelijk onderzoek. Het netto resultaat is het geld dat overblijft na aftrek van de kosten die gemaakt worden voor het werven van donateurs en de kosten van de organisatie. Voor meer gedetailleerde informatie kun je kijken op www.kika.nl. Hier staat alle informatie over de onderzoeken die worden gefinancierd en je kunt hier onze jaarrekeningen bekijken.
Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het rekeningnummer 674773837 te zien. Klopt dat?
Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op deze tussenrekening gestort, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer 8118 (IBAN NL89INGB0000008118). Je gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.
Ik heb ook contant geld opgehaald voor mijn actie en wil dit graag toevoegen. Hoe kan ik dit bij mijn optellen?
Het beste kun je je eigen actie sponsoren en het bedrag op die manier via iDEAL overmaken. Bij de omschrijving kun je aangeven op welke manier je dit bedrag bij elkaar hebt gekregen. De donatie wordt op deze manier bij je totaalbedrag opgeteld.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties, ongeacht de hoogte, een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik voortijdig stop met mijn actie?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat je bij onder vermelding van noemt dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die je sponsort.
Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen?
Ja dit is zeker mogelijk. Als je een mail stuurt naar actie@kika.nl met hierin de naam van de actie die je wilt sponsoren, het bedrag dat je wilt sponsoren en de (adres)gegevens voor de factuur zorgen wij ervoor dat je de factuur toegestuurd krijgt.

Contact

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
Groen van Prinstererlaan 99
1181 TR Amstelveen
Postbus 325
1180 AH Amstelveen

Telefoon : 0900 - 4000 888 (€ 0,20 p.m., tijdens kantooruren)
E-mail : actie@kika.nl

Om een actie te starten dien je een account te hebben. Heb je die nog niet? Maak dan hier een account aan.