Stel je vraag aan KiKa

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht?

Mail naar actie@kika.nl en we helpen je graag!

Navigeer: Mijn actiepagina Actieondersteuning Sponsoren Over KiKa

Mijn actiepagina

Wat kan ik doen op www.actievoorkika.nl ?

Op dit actieplatform van KiKa kan je eenvoudig een actiepagina aanmaken om geld in te zamelen. Je kunt ook een actie steunen door te doneren (via iDEAL of Tikkie op de actiepagina. Lees hier meer informatie over hoe het werkt

Je kunt op veel verschillende manieren in actie komen. Als bedrijf, als team, als vereniging, samen met je buurvrouw, of helemaal zelf. Er is van alles te bedenken.
Bijvoorbeeld door het inzamelen van lege flessen of het bakken en verkopen van koekjes. Of door voor je verjaardag in plaats van cadeaus om een donatie te vragen. Bedrijven kunnen ook in actie komen voor onderzoek naar kinderkanker. Bijvoorbeeld door geld in te zamelen bij een speciale gelegenheid (jubileum, opening van nieuw pand/winkel).

Hoe maak ik een actiepagina aan of doe ik mee met een team?

Klik op Kom in actie. Kies dan een actie naar keuze of kies voor een eigen actie. Klik dan op “Kom in actie”. Vervolgens kun je kiezen of je een team wilt starten, een eigen individuele pagina wilt maken of dat je je wilt aansluiten bij een bestaand team.

Een individuele pagina is een pagina voor jou alleen. Als je een actie organiseert met meerdere mensen is het handig om een teampagina te starten. Organiseren bekenden van jou een teamactie en hebben ze jou gevraagd om mee te doen? Dan kun je naar deze actiepagina gaan en klikken op Doe Mee. Je meld je dan aan als teamlid.

Hier leggen we stap voor stap uit hoe je een actiepagina aanmaakt

Neemt KiKa contact met me op over de actie?

Nadat je een actiepagina hebt gemaakt ontvang je binnen twee dagen een mail van ons om je verder op weg te helpen met de actie en om je uit te leggen wat er allemaal mogelijk is.

Let op! Zorg ervoor dat je het emailadres actie@kika.nl in je contactpersonen opneemt. Dan komt de mail die wij je sturen niet in je spam terecht.

Hoe pas ik mijn actiepagina of deelnemerspagina aan?

De actiepagina of deelnemerspagina kun je altijd tussentijds aanpassen. Als je rechtsboven inlogt en kiest voor de naam van je actie kun je op je actiepagina kiezen voor bewerken. Om te kunnen bewerken moet je wel ingelogd zijn. Hier leggen we het stap voor stap uit.

Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?

Als iemand je actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw actiepagina op www.actievoorkika.nl. Als je dit wilt aanpassen kan de sponsor zelf een mail sturen naar actie@kika.nl met de naam van de actie erin en de vraag om dit toch zichtbaar te laten zijn.

Hoe kan ik mijn actie verwijderen van www.actievoorkika.nl?

Als je wilt dat je actie niet meer zichtbaar is op www.actievoorkika.nl kun je een mail sturen naar actie@kika.nl met de naam van je actie en de vraag om deze te verwijderen. Wij zorgen er dan voor dat je actie niet meer zichtbaar is op de pagina.

Hoe maak ik een blog/schrijf ik een update bij mijn actie?

Als je inlogt op de pagina actievoorkika.nl kun je rechtsboven klikken op de naam van je actie. Vervolgens kun je rechtsboven op Bewerk pagina klikken. Je kunt nu bij updates een nieuwe update plaatsen/blog schrijven.

Actieondersteuning

Hebben jullie ook promotiemateriaal en hoe kom ik daaraan?

Ter ondersteuning van je actie voor KiKa en voor de promotie van KiKa hebben wij promotiemateriaal. Nadat je een actiepagina hebt aangemaakt sturen we je binnen twee werkdagen een mail met alle mogelijkheden.

Zijn er ook artikelen van KiKa beschikbaar die ik kan verkopen bij mijn actie?

De mascotte van KiKa is de KiKabeer. Deze staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden. Je zou de beren kunnen verkopen tijdens je actie. Kijk voor de verkooppunten bij jou in de buurt hier op onze website of neem contact op via actie@kika.nl

Kan er iemand van KiKa langskomen bij mijn actie om een cheque in ontvangst te nemen?

Ja, dat kan! Een actie afronden door een vrijwilliger van KiKa uit te  nodigen voor een symbolische cheque overhandiging is hartstikke leuk leuk.  Wij horen graag twee weken van tevoren waar, wanneer en op welk tijdstip je de vrijwilliger zou willen uitnodigen. Op basis van deze gegevens doen wij ons uiterste best om een vrijwilliger te vinden die dan zou kunnen. De aanvraag kun je doen via actie@kika.nl

Is het mogelijk dat er iemand van KiKa langskomt bij mijn actie om voorlichting te geven?

KiKa is een relatief kleine organisatie en wij kunnen niet altijd komen voor het geven van voorlichting. Hiervoor hebben wij de volgende informatie platformen:
www.kikaindeklas.nl en www.kikacollege.nl.

KiKa in de klas
KiKa in de klas is geschikt voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m groep 8. Op de site vind je lesmateriaal (berichtjes, een presentatie en opdrachten) die je een kijkje geven in het leven van Emma en Elise, twee vriendinnen die te maken krijgen met kinderkanker. Ook vind je hier een uitgebreide docentenhandleiding om zelf met de klas aan de gang te gaan.

KiKa college
Op het online platform KiKacollege nemen verschillende hoofdpersonen je mee op weg en vertellen zij via vlogs, blogs, filmpjes en artikelen alles over KiKa en over kinderkanker. Hier vind je ontzettend veel informatie!

Sponsoren

Wat gebeurt er met mijn donatie?

KiKa werft fondsen die ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Het gehele netto resultaat besteedt KiKa aan wetenschappelijk onderzoek. Het netto resultaat is het geld dat overblijft na aftrek van de kosten die gemaakt worden voor het werven van donateurs en de kosten van de organisatie. Voor meer gedetailleerde informatie kun je kijken op www.kika.nl. Hier staat alle informatie over de onderzoeken die worden gefinancierd en je kunt hier onze jaarrekeningen bekijken.

Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het rekeningnummer 674773837 te zien. Klopt dat?

Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op deze tussenrekening gestort, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer 8118 (IBAN NL89INGB0000008118). Je gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.

Ik heb ook contant geld opgehaald voor mijn actie en wil dit graag toevoegen. Hoe kan ik dit bij mijn actie optellen?

Het beste kun je je eigen actie sponsoren en het bedrag op die manier via iDEAL overmaken. Bij de omschrijving kun je aangeven op welke manier je dit bedrag bij elkaar hebt gekregen. De donatie wordt op deze manier bij je totaalbedrag opgeteld.

Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?

Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties, ongeacht de hoogte, een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring

Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik voortijdig stop met mijn actie?

Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.

Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?

Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.

Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?

Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat je bij onder vermelding van noemt dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die je sponsort.
Stuur vervolgens een mail naar actie@kika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen tellen we dit bij op de sponsorteller van je actiepagina.

Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen?

Ja dit is zeker mogelijk. Als je een mail stuurt naar actie@kika.nl met hierin de naam van de actie die je wilt sponsoren, het bedrag dat je wilt sponsoren en de (adres)gegevens voor de factuur zorgen wij ervoor dat je de factuur toegestuurd krijgt.

Mijn (bedrijfs)naam , de boodschap en/of het sponsorbedrag is wel/niet zichtbaar. Hoe pas ik dit aan?

Als je een actie sponsort heb je de keuze om de naam , de boodschap en/of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op de actiepagina. Als je dit wilt aanpassen kan je een mail sturen naar actie@kika.nl met de naam van de actie erin en de vraag om dit toch zichtbaar te laten zijn.  

Over KiKa

Heeft KiKa een CBF keurmerk?

KiKa heeft sinds april 2010 het CBF Keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op een verantwoorde wijze bezig houden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.

Contact

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
Groen van Prinstererlaan 99
1181 TR Amstelveen
Postbus 325
1180 AH Amstelveen

Telefoon : 020-3458535 (kantooruren)
E-mail : actie@kika.nl