VERHAAL VAN ELENAElena (18) is dit jaar het gezicht van de talentencampagne 


In mei 2018 kreeg Elena lichamelijke klachten. Op dat moment zat ze net in het eerste jaar vwo en speelde handbal op topsportniveau. De huisarts vertrouwt de klachten niet en doet onderzoek. De bloedwaarden van Elena blijken niet goed te zijn. Verder onderzoek is nodig. 

De klap was enorm toen ze hoorde dat het om leukemie ging. Tijd om na te denken kreeg ze niet. "Een dag later startte de behandeling." 

Er staat een behandeltraject van twee jaar voor de boeg. De behandeling is zwaar. "Er waren momenten waarop ik me helemaal niet goed voelde - fysiek en emotioneel. Mijn familie heeft mij gesteund en er doorheen getrokken." Elena haalt veel energie uit school. In het ziekenhuis werkt ze aan haar schoolwerk en schakelt ze met haar klas. Een fijne manier om bezig te blijven. Na haar behandeling begon het proces van herstel.

"Het voelde als een klap in mijn gezicht"

Tijdens een controle, vier maanden na haar laatste behandeling, kreeg Elena verwoestend nieuws. De kanker was terug. Elena zet haar schouders eronder en ondergaat alles nog een keer. De impact van kanker is groot. Het toekomstbeeld wat Elena ooit voor ogen had, is veranderd. "Ik was ooit topsporter, ik speelde handbal op het hoogste niveau. Dat zit er niet meer in.”


Heb je vragen?

Neem contact op met NextGen Games via nextgen@kika.nl 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen