Het verhaal van AlbertKinderkanker de wereld uitroeien

27 december 2002 staat de wereld van Albert op zijn kop. Hij krijgt te horen dat zijn kleinzoon Vinnie, toen 8 jaar oud, Acute Lymfatische Leukemie heeft. "Je realiseert je dat gezondheid opeens niet meer zo vanzelfsprekend is." 

Tijdens de behandeling van Vinnie werd Albert geconfronteerd met de gevolgen van kinderkanker. Hij zag dit niet alleen bij zijn eigen kleinzoon maar ook bij de andere kinderen die hij in het ziekenhuis zag. Door deze confrontatie besloot Albert dat hij een bijdrage wilt leveren in de bestrijding van kinderkanker. 

Albert is een fanatiek roeier. Zo ontstond het idee om in de zomer van 2005 van roeivereniging Michiel de Ruyter te roeien naar Engeland en weer terug. Met als doel geld ophalen voor kinderkanker om 'kinderkanker de wereld uit te roeien.'

De roeitocht was een groot succes. Helaas heeft Vinnie dit niet mee mogen maken. Hij overleed in oktober 2004 op bijna 10-jarige leeftijd. 

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen