Tips & Ideeën voor een winteractie

Op deze pagina vind je tips & ideeën over het starten van een winteractie

Winteracties

Kom in actie met een winteractie! Gebruik deze ideeën  om een mooi bedrag in te zamelen en een verschil te maken voor kinderen met kanker! Start jij jouw actie? Dan krijg je van ons een KiKamuts.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact met ons op via actie@kika.nl of bel ons op 0900-4000 888.

Ruiten Krabben

Autoruiten krabben behoort misschien wel tot een van de grotere nadelen van de winter. Zeker weten dat jouw ouders/partner en buren het graag aan jou overlaten in ruil voor een donatie!

Zorg dat je rond de spitstijd bij de parkeerplaats staat en krabben maar!

Kerstdiner

Kerst is het moment van samenzijn en lekker eten, maar ook hét moment van geven. Combineer dit en organiseer een overheerlijk kerstdiner! Vraag in plaats van cadeautjes of iedereen jou wilt steunen met een mooi bedrag voor KiKa. Haal ook een aantal leuke cadeautjes in huis om te verloten en verkoop de lootjes op de avond zelf.

Oliebollen bakken

Vier oudejaarsavond met al je familie en vrienden en bak overheerlijk oliebollen! Deze kun je gedurende de avond verkopen voor een (paar) euro per stuk. Kijk hier voor een lekker recept en smullen maar!


Schaatsen

Heerlijk rondjes schaatsen op de ijsbaan of als het weer het toelaat op de sloot bij jou in de buurt. Wie wil dat nou niet? Organiseer een schaatsactie. Nodig iedereen uit om mee te doen en schaats zoveel rondjes. Schaats zo een mooi bedrag voor KiKa bij elkaar!

Nieuwjaarsduik

Begin 2019 goed en zoek een leuke locatie voor jouw niewujaarsduik. Dit kan overal zijn. Wat dacht je van de badkuip? Of het zwembad, in het meer voor de deur. Of stort je in de ballenbak. Duik zo het nieuwe jaar in en laat je sponsoren voor KiKa!

Maak de actiepagina jouw pagina

Met een persoonlijke foto en tekst krijg je meer donaties. Upload als actiefoto een foto die met jouw actie te maken heeft. Vertel waarom jij de actie bent gestart. Supporters zullen doneren omdat ze je aardig vinden en/of vanwege jouw besluit en reden om deze actie te starten.

Zet de actiepagina-link onder al je mails

Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.Social media

Het is de beste tip die we je kunnen geven: durf te vragen! Laat jouw vrienden, familie, collega's, buren en kennissen weten dat jij in actie komt voor KiKa en vraag om hun bijdrage. Social media kan je daarbij heel goed inzetten. Bekijk hier het social media plan