Veelgestelde vragen lege flessenactie voor KiKa 

 

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? 

Mail naar actie@kika.nl of bel 020-3458535
en we helpen je graag!

Navigeer: Mijn actiepagina Actieondersteuning Sponsoren Over KiKa

Lege flessenactie

Wat is de lege flessenactie voor KiKa?
De lege flessenactie voor KiKa is een  landelijke campagne waarbij we iedereen  oproepen om lege flessen in te zamelen en het statiegeld te doneren aan KiKa. Meer weten? Lees hier alles over de actie.
Voor welke leeftijd is de actie geschikt?
Iedereen kan meedoen met de lege flessenactie voor KiKa.
Hoe kunnen we ideeën opdoen?
Ga goed van start met al onze tips en downloads. Bekijk het filmpje met de te volgen stappen.
Januari is de inzamelingsmaand, maar kunnen we ook nu al beginnen?
Natuurlijk kan dat. Kun je niet wachten of staan jullie te trappelen? Begin dan alvast met het inzamelen van de lege flessen. Alleen maar leuk!
Kan je lege flessen overal inleveren?
Bij alle supermarkten kun je lege flessen inleveren. Op plastic petflessen groter dan 0,5 liter zit statiegeld. Je krijgt overal hetzelfde bedrag terug; 25 cent per plastic fles (cola, sinas etc.). Dit wordt georganiseerd door de bedrijven die deze flessen op de markt brengen. Het kan zijn dat een aantal flessen, die alleen te koop zijn in een bepaalde supermarkt, niet overal kan worden ingeleverd, bijvoorbeeld van huismerken. In dat geval kan je de flessen sorteren en bij de juiste supermarkt inleveren. Nadat je de flessen hebt ingeleverd in de supermarkt, worden de flessen gerecycled. Zo draag je ook nog eens bij aan het milieu!
 
Kan ik ook flessenbonnetjes sturen naar KiKa?
Helaas kan dit niet. De bonnetjes kunnen alleen bij bepaalde supermarkten worden ingeleverd. Bij ons in de buurt zitten niet alle supermarkten. Zorg er dus voor dat je zelf de bonnetjes inlevert en het geld inzamelt. Het bedrag kan je overmaken naar jullie actiepagina. 
Wat houdt de samenwerking met DEEN Supermarkten in?
In de maand januari staat in alle filialen van DEEN een statiegeldzuil voor KiKa. Op deze manier kun je gemakkelijk jouw flessenbonnetjes doneren. Het is een kleine moeite. Toch maak je daarmee een groot verschil voor zieke kinderen. Zo steun jij namelijk belangrijk onderzoek naar kinderkanker. 
Is er een DEEN supermarkt bij mij in de buurt?
Voor een overzicht van de filialen van DEEN in Nederland kun je een kijkje nemen op www.deen.nl/winkels. Is er geen DEEN supermarkt bij jou in de buurt? Dan kun je natuurlijk jouw lege flessen ook bij een andere supermarkt inleveren en het statiegeld doneren aan KiKa.

Mijn actiepagina

Hoe maak ik een actiepagina aan?
Klik op Kom in actie. Maak een account aan en kies voor lege flessenactie. Maak een account aan of log in. Vervolgens kun je de actiepagina aanmaken.
Hier leggen we stap voor stap uit hoe je een actiepagina aanmaakt.


Hoe pas ik mijn actiepagina of deelnemerspagina aan?
De actiepagina of deelnemerspagina kun je altijd tussentijds aanpassen. Als je rechtsboven inlogt en kiest voor de naam van je actie kun je op je actiepagina kiezen voor bewerken. LET OP: Om te kunnen bewerken moet je wel ingelogd zijn.
Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?
Als iemand de actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op de actiepagina op actievoorkika.nl/legeflessen Als je dit wilt aanpassen kan de sponsor zelf een mail sturen naar actie@kika.nl met de naam van de actie erin en de vraag om dit toch zichtbaar te laten zijn.
Hoe maak ik een blog/schrijf ik een update bij mijn actie?
Als je inlogt op de pagina actievoorkika.nl/legeflessen kun je rechtsboven klikken op de naam van je actie. Vervolgens kun je rechtsboven op 'bewerk pagina' klikken. Je kunt nu bij updates een nieuwe update plaatsen/blog schrijven.
Hoe kan ik mijn actiepagina verwijderen?
Als je wilt dat je actie niet meer zichtbaar is op actievoorkika.nl/legeflessen kun je een mail sturen naar actie@kika.nl met de naam van je actie en de vraag om deze te verwijderen. Wij zorgen er dan voor dat je actie niet meer zichtbaar is op de pagina.

Actieondersteuning

Kunnen we van KiKa promotiemateriaal krijgen ter ondersteuning van de actie?
Naast posters en flyers die je kunt downloaden en uitprinten ter ondersteuning van de lege flessenactie,  hebben we verschillend promotiemateriaal. Zo hebben we bijvoorbeeld een KiKa vlag die jullie van ons kunnen lenen.

Nadat je een actiepagina hebt aangemaakt sturen we je binnen twee werkdagen een mail met alle mogelijkheden.
Kan er iemand van KiKa langskomen na onze lege flessenactie om een cheque in ontvangst te nemen?
Ja, dat kan! Een actie afronden door een vrijwilliger van KiKa uit te nodigen voor een symbolische cheque overhandiging is hartstikke leuk.  En meteen een mooi fotomoment. Wij horen graag twee weken van tevoren waar, wanneer en op welk tijdstip jullie de vrijwilliger zouden willen uitnodigen. Op basis van deze gegevens doen wij ons uiterste best om een vrijwilliger te vinden die dan zou kunnen. De aanvraag kunnen jullie doen via actie@kika.nl

Neemt KiKa contact met mij op over de lege flessenactie?
Nadat je een actiepagina hebt gemaakt voor de lege flessenactie voor KiKa ontvang je binnen twee werkdagen een mail van ons om je verder op weg te helpen met de actie en om je uit te leggen wat er allemaal mogelijk is.

Let op! Zorg ervoor dat je het e-mailadres actie@kika.nl in je contactpersonen opneemt. Dan komt de mail die wij je sturen niet in je spam. 

Sponsoren

Wat gebeurt er met mijn donatie?
KiKa werft fondsen die ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Het gehele netto resultaat besteedt KiKa aan wetenschappelijk onderzoek. Het netto resultaat is het geld dat overblijft na aftrek van de kosten die gemaakt worden voor het werven van donateurs en de kosten van de organisatie. Voor meer gedetailleerde informatie kun je kijken op www.kika.nl. Hier staat alle informatie over de onderzoeken die worden gefinancierd en je kunt hier onze jaarrekeningen bekijken.
Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het rekeningnummer 674773837 te zien. Klopt dat?
Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op deze tussenrekening gestort, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer NL89INGB0000008118. Jouw gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.
Ik heb ook contant geld opgehaald voor mijn actie en wil dit graag toevoegen. Hoe kan ik dit bij mijn actie optellen?
Het beste kun je jouw eigen actie sponsoren en het bedrag op die manier via iDEAL overmaken. Bij de omschrijving kun je aangeven op welke manier je dit bedrag bij elkaar hebt gekregen. De donatie wordt op deze manier bij je totaalbedrag opgeteld.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties, ongeacht de hoogte, een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend betekent dit dat jouw sponsoring uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring. 
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik voortijdig stop met mijn actie?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat je bij onder vermelding van noemt dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die je sponsort.

Stuur vervolgens een mail naar actie@kika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen tellen we dit bij op de sponsorteller van je actiepagina.
Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen?
Ja dit is zeker mogelijk. Als je een mail stuurt naar actie@kika.nl met hierin de naam van de actie die je wilt sponsoren, het bedrag dat je wilt sponsoren en de (adres)gegevens voor de factuur zorgen wij ervoor dat je de factuur toegestuurd krijgt.
Mijn (bedrijfs)naam, de boodschap en/of het sponsorbedrag is wel/niet zichtbaar. Hoe pas ik dit aan?
Als je een actie sponsort heb je de keuze om de naam , de boodschap en/of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op de actiepagina. Als je dit wilt aanpassen kan je een mail sturen naar actie@kika.nl met de naam van de actie erin en de vraag om dit toch zichtbaar te laten zijn.  

Over KiKa

Heeft KiKa een CBF keurmerk?
KiKa heeft sinds april 2010 het CBF Keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op een verantwoorde wijze bezig houden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.

Ga goed van start met al onze tips en downloads


Heb je vragen? Kijk of je vraag hiertussen staat. Mail ons via actie@kika.nl of bel: 020-3458535.


Wil je al starten? Maak meteen je actiepagina aan.