Veelgestelde vragen Bakken voor KiKa  

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? 

Mail naar bakkenvoorkika@kika.nl of bel 020-3458535
en we helpen je graag!

Navigeer: Mijn actiepagina Actieondersteuning Sponsoren Over KiKa

Bakken voor KiKa

Wat is Bakken voor KiKa?
Bakken voor KiKa is een grote landelijke campagne waarbij we iedereen die werkzaam is in de kinderopvang oproepen om te Bakken voor KiKa. Meer weten, lees hier alles over de actie. 
Voor welke leeftijd is de actie geschikt?
Het themapakket van bakken voor KiKa is gericht op kinderen van 2 tot 4 jaar. Maar uiteraard mogen kinderen van alle leeftijden meedoen aan de actie. Zo kunnen zelfs de jongste kinderen mee knutselen rondom het thema. En vergeet niet: je bent nooit te oud om te bakken!
Hoe kunnen we ideeën opdoen?
Bakken voor KiKa is een Initiatief van Marleen Gerdes, van Facebook Community Peuterleidsters . Ga goed van start met al onze tips, downloads en het pakket. Vergeet ook niet om op Facebook Peuterleidsters te volgen en te liken.
Word hier ook lid van de groep Koekiemonsters Bakken voor KiKa. voor extra tips en tricks en om ervaringen te delen.
Maart is de Bakmaand, maar kunnen we ook eerder beginnen?
Uiteraard kan dat! Als je jouw actie nu aanmeld ontvang je alvast een startpakket. Vanaf januari zijn de themapakketten weer beschikbaar en ontvang je die van ons. Ook kunnen we nu je actie al ondersteunen met promotiemateriaal.

Mijn actiepagina

Hoe maak ik een actiepagina aan?
Klik op Kom in actie. Kies voor Bakken voor KiKa. Maak een account aan of log in. Vervolgens kun je de actiepagina aanmaken.
Hier leggen we stap voor stap uit hoe je een actiepagina aanmaakt.


Hoe pas ik mijn actiepagina of deelnemerspagina aan?
De actiepagina of deelnemerspagina kun je altijd tussentijds aanpassen. Als je rechtsboven inlogt en kiest voor de naam van je actie kun je op je actiepagina kiezen voor bewerken. LET OP: Om te kunnen bewerken moet je wel ingelogd zijn.
Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?
Als iemand de actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op de actiepagina op www.bakkenvoorkika.nl. Als je dit wilt aanpassen kan de sponsor zelf een mail sturen naar bakkenvoorkika@kika.nl met de naam van de actie erin en de vraag om dit toch zichtbaar te laten zijn.
Hoe maak ik een blog/schrijf ik een update bij mijn actie?
Als je inlogt op de pagina bakkenvoorkika.nl kun je rechtsboven klikken op de naam van je actie. Vervolgens kun je rechtsboven op Bewerk pagina klikken. Je kunt nu bij updates een nieuwe update plaatsen/blog schrijven.
Hoe kan ik mijn actiepagina verwijderen?
Als je wilt dat je actie niet meer zichtbaar is op www.bakkenvoorkika.nl kun je een mail sturen naar bakkenvoorkika@kika.nl met de naam van je actie en de vraag om deze te verwijderen. Wij zorgen er dan voor dat je actie niet meer zichtbaar is op de pagina.
Hoe werkt het delen van een sponsorverzoek?
Via de paarse knop “€ Deel sponsorverzoek” op jouw profielpagina kun je nu heel eenvoudig een sponsorverzoek delen. Er zijn twee opties: je vult zelf het bedrag in dat je wil vragen, of je laat dat veld leeg zodat de sponsor zelf kan bepalen hoeveel hij wil doneren. Deel vervolgens het verzoek super makkelijk via Facebook, Twitter of Whatsapp. Je kunt ook de link kopiëren en meesturen met een e-mail.
Kan ik ook een QR code delen?
Jazeker. De QR code verandert mee als je het sponsorbedrag aanpast of leeg laat en is onbeperkt geldig. Je kunt de QR code digitaal delen of downloaden en uitprinten. Het enige dat jouw sponsor hoeft te doen is de QR code scannen met de camera op zijn telefoon. Door op de link die verschijnt te klikken, komt de iDeal knop weer tevoorschijn en kan de sponsor direct doneren. Werkt dit niet? Dan heeft de telefoon nog geen camera met QR code scanner, download in dat geval even een gratis QR code scanner.

Actieondersteuning

Krijgen we naast het Startpakket en Themapakket nog ander promotiemateriaal?
Ter ondersteuning van jullie bakactie voor KiKa krijgen jullie na het aanmaken van de actiepagina het Bakken voor KiKa startpakket . In dit startpakket zit een KiKa kookboekje en een actieposter.

In januari ontvangen jullie van ons het Bakken voor KiKa themapakket met onder andere een koksmutje en schortje, themakaarten en een kleurplaat. Daarnaast zijn er downloads beschikbaar, zoals een memoryspel, kleikaart en een actieposter.

Ook hebben we KiKa promotiemateriaal zoals een vlag of een collectebus.

Nadat je een actiepagina hebt aangemaakt sturen we je binnen twee werkdagen een mail met alle mogelijkheden.
Kan er iemand van KiKa langskomen na onze bakactie om een cheque in ontvangst te nemen?
Ja, dat kan! Een actie afronden door een vrijwilliger van KiKa uit te nodigen voor een symbolische cheque overhandiging is hartstikke leuk.  En meteen een mooi fotomoment. Wij horen graag twee weken van tevoren waar, wanneer en op welk tijdstip jullie de vrijwilliger zouden willen uitnodigen. Op basis van deze gegevens doen wij ons uiterste best om een vrijwilliger te vinden die dan zou kunnen. De aanvraag kunnen jullie doen via bakkenvoorkika@kika.nl.

Wanneer krijgen we het Startpakket?
Als je een actiepagina hebt aangemaakt op www.bakkenvoorkika.nl dan ontvang je van ons alvast het Bakken voor KiKa Startpakket.

Het startpakket bestaat uit de volgende onderdelen:
- Kookboekje
- Actieposter

Het startpakket sturen we je binnen een week, nadat de actiepagina is aangemaakt toe. 


Neemt KiKa contact met mij op over de bakactie?
Nadat je een actiepagina hebt gemaakt voor Bakken voor KiKa ontvang je binnen twee werkdagen een mail van ons om je verder op weg te helpen met de actie en om je uit te leggen wat er allemaal mogelijk is. We sturen je ook vast het Startpakket toe met een actieposter en een KiKa kookboekje.

Let op! Zorg ervoor dat je het emailadres bakkenvoorkika@kika.nl in je contactpersonen opneemt. Dan komt de mail die wij je sturen niet in je spam terecht.

Sponsoren

Wat gebeurt er met mijn donatie?
KiKa werft fondsen die ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Het gehele netto resultaat besteedt KiKa aan wetenschappelijk onderzoek. Het netto resultaat is het geld dat overblijft na aftrek van de kosten die gemaakt worden voor het werven van donateurs en de kosten van de organisatie. Voor meer gedetailleerde informatie kun je kijken op www.kika.nl. Hier staat alle informatie over de onderzoeken die worden gefinancierd en je kunt hier onze jaarrekeningen bekijken.
Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het rekeningnummer 674773837 te zien. Klopt dat?
Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op deze tussenrekening gestort, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer NL89INGB0000008118. Jouw gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.
Ik heb ook contant geld opgehaald voor mijn actie en wil dit graag toevoegen. Hoe kan ik dit bij mijn actie optellen?
Het beste kun je jouw eigen actie sponsoren en het bedrag op die manier via iDEAL overmaken. Bij de omschrijving kun je aangeven op welke manier je dit bedrag bij elkaar hebt gekregen. De donatie wordt op deze manier bij je totaalbedrag opgeteld.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties, ongeacht de hoogte, een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring. 
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik voortijdig stop met mijn actie?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat je bij onder vermelding van noemt dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die je sponsort.

Stuur vervolgens een mail naar bakkenvoorkika@kika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen tellen we dit bij op de sponsorteller van je actiepagina.
Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen?
Ja dit is zeker mogelijk. Als je een mail stuurt naar bakkenvoorkika@kika.nl met hierin de naam van de actie die je wilt sponsoren, het bedrag dat je wilt sponsoren en de (adres)gegevens voor de factuur zorgen wij ervoor dat je de factuur toegestuurd krijgt.
Mijn (bedrijfs)naam, de boodschap en/of het sponsorbedrag is wel/niet zichtbaar. Hoe pas ik dit aan?
Als je een actie sponsort heb je de keuze om de naam , de boodschap en/of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op de actiepagina. Als je dit wilt aanpassen kan je een mail sturen naar bakkenvoorkika@kika.nl met de naam van de actie erin en de vraag om dit toch zichtbaar te laten zijn.  

Over KiKa

Heeft KiKa een CBF keurmerk?
KiKa heeft sinds april 2010 het CBF Keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op een verantwoorde wijze bezig houden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.

Ga goed van start met al onze tips, downloads en het pakket. Vergeet ook niet om op Facebook Peuterleidsters te volgen en te liken.  


Word hier ook lid van de groep Koekiemonsters Bakken voor KiKa voor  extra tips en tricks en om ervaringen te delen.


Heb je vragen? Kijk of je vraag hiertussen staat. Mail ons  via bakkenvoorkika@kika.nl of bel: 020-3458535.


Wil je al starten? Maak meteen je actiepagina aan.