Knutseltips

Met deze knutseltips ga je goed van start en knutsel je de mooiste lichtjes

Vloeipapier

Vloeipapier is verkrijgbaar in allerlei kleuren, vooral bij hobbywinkels. Kies wat kleuren uit die jullie mooi vinden en scheur kleine stukjes af. Smeer het potje in met lijm en plak één voor één de stukjes vloeipapier op het glas. Mod podge lijm werkt heel fijn in dit geval omdat het lijm en lak ineen is. Als het potje klaar is en minstens 2 uur gedroogd heeft kun je er nog een laagje lijm overheen smeren; dit is dan een mooi vernislaagje. Leuke stickertjes en washi tape als versiering geven een extra leuk effect.

Let op! Zorg er wel voor dat er geen vloeipapier aan de binnenkant wordt geplakt in verband met brandveiligheid.

Plakkaatverf

Met alledaagse plakkaatverf verander je een saaie glazen pot in een handomdraai in een sfeervolle waxinelichthouder of plantenpot. Houd er rekening mee dat deze verf afwasbaar is, dus het potje kan niet mee in de afwas. Wil je het wel kunnen afwassen, kies dan voor verf op terpentinebasis. Let wel op dat verf of terpentinebasis ook niet uit je kleding gaat. De mogelijkheden zijn eindeloos. Misschien ben je  wel een ster in het tekenen van bepaalde figuren of dieren. Laat de potjes na het verven uiteraard even drogen.


Nagellak of kaarsvet

Ben je al wat ouder en handig met precisiewerk? Dan kan je de glazen potjes ook op een andere manier verven. Je hebt hiervoor een lucifer nodig en nagellak of kaarsvet. Doop de lucifer met het puntje in de nagellak of het kaarsvet. Druk voorzichtig en lichtjes de lucifer op het glas. Nu kun je een mooi stippenpatroon ontwerpen met allerlei kleuren.
Bovendien kan je deze manier van verven op allerlei objecten toepassen: saaie oude drinkglazen of een schaal die wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Het belangrijkste bij deze wijze van versieren is het drogen. Laat de nagellak goed uitharden voordat je het aanraakt.

Aftellen naar Wereld Kinderkanker Dag