Veelgestelde vragen

De antwoorden op jouw vragen


Navigeer: Inschrijving Mijn sponsorpagina Sponsoren Betrokken organisaties

Inschrijving

Wat is het inschrijfgeld en wat krijg ik daarvoor?
Koop je bij ons een startbewijs? Dan betaal je €25 inschrijfgeld per persoon. Je dient daarnaast minimaal €150 per persoon aan sponsorgeld op te halen om aan de start te mogen staan van de Dam tot Damloop.

Wat is er bij deelname inbegrepen?
  • Startbewijs Dam tot Damloop 10EM
  • Gepersonaliseerd KiKa runshirt
  • Warm ontvangst voor de start samen met alle andere KiKa lopers
  • Bevoorrechte startpositie achter de wedstrijdlopers
  • Dam tot Damloop medaille
  • Verzorging bij de start, op het parcours en bij de finish
  • Support langs de route
  • Toegang tot de exclusieve faciliteiten in het Dam tot Dampark

Het allerbelangrijkste: een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker om de genezingskans te verhogen naar 100%.
Hoeveel sponsorgeld moet ik ophalen?
We vragen iedere deelnemer om zich te laten sponsoren voor minimaal €150 en om zo aan de start te mogen staan van de Dam tot Damloop voor KiKa.

Staat er €150 sponsorgeld op je teller? Fantastisch! Dan is je startbewijs echt in the pocket én je ontvangst van ons een gepersonaliseerd KiKa runshirt.
Tot wanneer kan ik me inschrijven?
We hebben maximaal 70 startbewijzen. Eerdere jaren hebben we gemerkt dat de startbewijzen erg snel kunnen gaan dus zorg dat je er op tijd bij bent!
Wat zijn de voorwaarden?
Meld jij je aan voor een startbewijs voor de Dam tot Dam loop via KiKa? Dan ga je akkoord met deze voorwaarden.
Ik wil met mijn bedrijf meedoen, hoe werkt dat?
Bij je aanmelding kun je het gewenste aantal tickets selecteren. Vervolgens kun je een team aanmaken en wijs je de tickets toe aan jouw teamgenoten. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact op via damtotdam@kika.nl.

Bekijk hier de pagina voor bedrijventeams.
Is het mogelijk om mijn gegevens na inschrijving te wijzigen?
Dat is zeker mogelijk. Via het Dashboard van Atleta kun je altijd je gegevens tussentijds wijzigen.
Kan ik ook meedoen als ik zelf al een startbewijs heb?
Regel je zelf een startbewijs? Dan betaal je geen inschrijfgeld, je ontvangt van ons een gepersonaliseerd KiKa runshirt zodra je €150 (per persoon) sponsorgeld hebt opgehaald.

Schrijf je hier in en selecteer het ticket dat je al in bezit bent van een startbewijs. Na aanmelding kun je sponsorgeld ophalen voor KiKa! Dit kan heel makkelijk via jouw persoonlijke actiepagina.

Mijn sponsorpagina

Hoe maak ik een sponsorpagina aan of doe ik mee met een team?
Klik rechtsboven op 'Inschrijven'. Vervolgens kies je het aantal tickets, welke afstand je gaat doen en of je individueel of in een (bestaand) team wil deelnemen.

Kies je voor 'individuele deelname', dan maak je een sponsorpagina voor jou alleen. Wil je graag bij een bestaand team aansluiten? Dan vink je 'Aansluiten bij een team' aan en kies je het betreffende team. Je kunt ook zelf een nieuw team starten, dan kies je voor 'Nieuw team maken'.
Het is goed om te weten dat je de instellingen van jouw sponsorpagina op elk moment nog kunt aanpassen.

Hoe pas ik mijn sponsorpagina of teampagina aan?
De actiepagina of deelnemerspagina kun je altijd tussentijds aanpassen. Ga naar www.actievoorkika.nl/damtotdamloop en klik rechtsboven op 'Log in'. Zodra je bent ingelogd klik je rechtsbovenin op jouw naam en vervolgens op de betreffende actie. Je kunt nu klikken op 'Bewerk pagina'. Je kunt jouw actiepagina alleen bewerken als je bent ingelogd. Hier leggen we het stap voor stap uit.

Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?
Als iemand jouw actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw sponsorpagina. Als je dit wilt aanpassen, kan de sponsor zelf een mail sturen naar damtotdam@kika.nl met hierin de link naar de betreffende sponsorpagina, het gesponsorde bedrag en de vraag om dit toch zichtbaar te maken.

Hoe werkt de QR-code op mijn sponsorpagina?
Wanneer je een sponsorpagina hebt aangemaakt, heb je ook een persoonlijke QR-code tot je beschikking. Handig om bijvoorbeeld op een zelfgemaakte poster of KiKa collectebus te plakken! Je kiest zelf het bedrag of laat deze open zodat jouw sponsoren zelf een bedrag kunnen kiezen.

Zo download je jouw persoonlijke QR-code:
1. Ga naar je actiepagina.
2. Onder het opgehaalde bedrag klik je op de button ‘€ Deel sponsorverzoek’.
3. Kies voor een open of vast bedrag (je kunt ook meerdere QR-codes maken).
4. Klik op ‘Download QR-code’.
5. Je hebt nu een PNG bestand van jouw QR-code, je kunt deze bijvoorbeeld uitprinten en gebruiken op een sticker, poster of ander promotiemateriaal dat je gaat gebruiken.

Iedereen kan jouw QR-code eenvoudig scannen met zijn/haar telefoon door de camera te richten op de QR-code (LET OP: niet elke telefoon doet dit automatisch vanuit de camera, soms moet je eerst een app installeren). Na het scannen, kan de sponsor een bedrag invullen (bij de open QR-code) en wordt de sponsor meteen doorgelinkt naar internetbankieren. De donatie is meteen zichtbaar op jouw actiepagina.

Hoe worden de sponsorbedragen op mijn teampagina verdeeld?
Wanneer je met een team deelneemt, kunnen sponsoren op twee manieren doneren:

- Op jouw individuele pagina. Deze donaties zijn alleen voor jou en worden bij jouw persoonlijke sponsorteller opgeteld.
- Op de teampagina. Deze opbrengsten tellen alleen voor het team en worden niet verdeeld onder de teamleden. De sponsorteller op de teampagina toont een totaalbedrag. Dus alle individuele opbrengsten + de donaties die aan het hele team zijn gedaan.

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact op via 020-3458535 of damtotdam@kika.nl.

Zijn er tips voor het ophalen van sponsorgeld?
Natuurlijk! We hebben alvast een aantal leuke ideen en tips op een rijtje gezet. Klik hier om ze te bekijken. Daarnaast adviseren we je om je actie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Wees creatief, voordat je het weet staat er € 150 op je teller!

Sponsoren

Waarom betaalt een sponsor €0,35 transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.

Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan de Dam tot Damloop voor KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de Belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf sponsort, ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van de Dam tot Damloop voor KiKa naar toe?
Ren jij je de Dam tot Damloop voor KiKa, dan help jij kinderen met kanker. Het geld dat voor KiKa wordt ingezameld gaat naar belangrijk onderzoek om de genezingskans te verhogen en de behandelmethodes te verbeteren. Dit onderzoek vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. Lees hier meer over KiKa.

Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.

Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het IBAN NL2 1INGB 0674773837 te zien. Klopt dat?
Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op de tussenrekening gestort IBAN NL2 1INGB 0674773837, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer NL89 INGB 0000008118. Jouw gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.

Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat bij 'onder vermelding van' wordt benoemd dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die wordt gesponsord.
Stuur vervolgens een mail naar damtotdam@kika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen, schrijven we dit bij op jouw sponsorpagina.

Betrokken organisaties

Heeft KiKa een CBF Keurmerk?
Stichting Kinderen Kankervrij heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.
Wat is de band met de Dam tot Damloop?
Al jaren halen deelnemers van de Dam tot Damloop geld op voor KiKa. Een geweldig initiatief dat wij graag omarmen en deelnemers daarom faciliteren met een eigen sponsorpagina.

Niet gevonden wat je zocht?

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen