Veelgestelde vragen

De antwoorden op jouw vragen


Navigeer: Inschrijving Mijn actiepagina Sponsoren Betrokken organisaties

Inschrijving

Wat is het inschrijfgeld en wat krijg ik daarvoor?
Neem je bij ons een startbewijs af? Dan betaal je geen inschrijfgeld. Je dient wel minimaal € 500 per persoon aan sponsorgeld op te halen om aan de start te mogen staan van de Berenloop.

Wat is er bij deelname inbegrepen?
  • Startbewijs Berenloop (Halve en Hele Marathon) op 10 november 2024
  • KiKa runshirt
  • Warm ontvangst voor de start samen met alle andere KiKa lopers
  • Berenloopmedaille
  • Verzorging bij de start, op het parcours en bij de finish
  • Support langs de route

Het allerbelangrijkste: een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker om de genezingskans te verhogen naar 100%.
Hoeveel sponsorgeld moet ik ophalen?
We vragen iedere deelnemer om zich te laten sponsoren voor minimaal € 500 om zo aan de start te mogen staan van de Berenloop voor KiKa.

Staat er € 500 sponsorgeld op je teller? Fantastisch! Dan is je startbewijs echt in the pocket én je ontvangt van ons een KiKa runshirt.
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
We hebben maximaal 35 startbewijzen. 25 voor de halve marathon en 10 voor de hele. Schrijf je snel in, want we verwachten dat de inschrijving snel gaat!

Schrijf je in!
Wat zijn de voorwaarden?
Meld jij je aan voor een startbewijs voor de Berenloop loop via KiKa? Dan ga je akkoord met deze voorwaarden.
Is het mogelijk om mijn gegevens na inschrijving te wijzigen?
Dat is zeker mogelijk. Via het dashboard van Atleta kun je altijd je gegevens tussentijds wijzigen.
Kan ik ook meedoen als ik zelf al een startbewijs heb?
Dat is zeker mogelijk! Stuur ons een mail naar berenloop@runforkika.nl om het verder af te stemmen met elkaar.

Mijn actiepagina

Hoe maak ik een actiepagina aan of doe ik mee met een team?
Ga naar de inschrijfpagina. Vervolgens kies je het aantal tickets en of je individueel of in een (bestaand) team wil deelnemen.

Kies je voor 'individuele deelname', dan maak je een actiepagina voor jou alleen. Wil je graag bij een bestaand team aansluiten? Dan vink je 'Aansluiten bij een team' aan en kies je het betreffende team. Je kunt ook zelf een nieuw team starten, dan kies je voor 'Nieuw team maken'.

Het is goed om te weten dat je de instellingen van jouw actiepagina op elk moment kunt aanpassen.

Hoe pas ik mijn actiepagina of teampagina aan?
De actiepagina of teampagina kun je altijd tussentijds aanpassen. Ga naar www.actievoorkika.nl/berenloop, selecteer jouw pagina en klik rechtsboven op inloggen. Vul je e-mailadres in en vervolgens de inlogcode die je ontvangt per e-mail. Je kunt jouw actiepagina alleen bewerken als je bent ingelogd.
Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?
Als iemand jouw actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw sponsorpagina. Als je dit wilt aanpassen, kan de sponsor zelf een mail sturen naar berenloop@runforkika.nl met hierin de link naar de betreffende sponsorpagina, het gesponsorde bedrag en de vraag om dit toch zichtbaar te maken.

Hoe werkt de QR-code op mijn actiepagina?
Wanneer je een actiepagina hebt aangemaakt, heb je ook een persoonlijke QR-code tot je beschikking. Handig om bijvoorbeeld op een zelfgemaakte poster of KiKa collectebus te plakken!

Zo download je jouw persoonlijke QR-code:
1. Ga naar je actiepagina.
2. Onder het opgehaalde bedrag klik je op de button ‘Delen’.
3. Klik op ‘Download QR-code’.
4. Je hebt nu een PNG bestand van jouw QR-code, je kunt deze bijvoorbeeld uitprinten en gebruiken op een sticker, poster of ander promotiemateriaal dat je gaat gebruiken.

Iedereen kan jouw QR-code eenvoudig scannen met zijn/haar telefoon door de camera te richten op de QR-code (LET OP: niet elke telefoon doet dit automatisch vanuit de camera, soms moet je eerst een app installeren). Na het scannen, kan de sponsor een bedrag invullen en wordt de sponsor meteen doorgelinkt naar internetbankieren. De donatie is meteen zichtbaar op jouw actiepagina.

Hoe worden de sponsorbedragen op mijn teampagina verdeeld?
Wanneer je met een team deelneemt, kunnen sponsoren op twee manieren doneren:

- Op jouw individuele pagina. Deze donaties zijn alleen voor jou en worden bij jouw persoonlijke sponsorteller opgeteld.
- Op de teampagina. Deze opbrengsten tellen alleen voor het team en worden niet verdeeld onder de teamleden. De sponsorteller op de teampagina toont een totaalbedrag. Dus alle individuele opbrengsten + de donaties die aan het hele team zijn gedaan.

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact op via 088-3665413 of berenloop@runforkika.nl.

Zijn er tips voor het ophalen van sponsorgeld?
Natuurlijk! We hebben alvast een aantal leuke ideeën en tips op een rijtje gezet. Klik hier om ze te bekijken. Daarnaast adviseren we je om je actie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Wees creatief, voordat je het weet staat er € 500 op je teller!

Sponsoren

Waarom wordt er een platformcontributie in rekening gebracht?
Supporta rekent een klein bedrag door aan donateurs zodat donaties volledig bij het goede doel terecht kunnen komen. De contributie maakt het mogelijk om het gebruik van het Supporta-platform voor goede doelen gratis te houden.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan de Berenloop voor KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de Belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen?
Jazeker, iedere sponsor krijgt via de mail automatisch een factuur met alle details. Dit geldt dus ook voor bedrijven. 
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van de Berenloop voor KiKa naar toe?
Ren jij de Berenloop voor KiKa, dan help jij kinderen met kanker. Het geld dat voor KiKa wordt ingezameld gaat naar belangrijk onderzoek om de genezingskans van kinderkanker te verhogen en de behandelmethodes te verbeteren. Dit onderzoek vindt onder andere plaats in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. Lees hier meer over KiKa.

Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.

Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het IBAN NL2 1INGB 0674773837 te zien. Klopt dat?
Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op de tussenrekening gestort IBAN NL2 1INGB 0674773837, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer NL89 INGB 0000008118. Jouw gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.

Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat bij 'onder vermelding van' wordt benoemd dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die wordt gesponsord.

Stuur vervolgens een mail naar berenloop@runforkika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen, schrijven we dit bij op jouw sponsorpagina.

Betrokken organisaties

Heeft KiKa een CBF Keurmerk?
Stichting Kinderen Kankervrij heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.
Wat is de band met de Berenloop?
Vanaf 2024 is KiKa het goede doel van Berenloop Terschelling. KiKa biedt zelf tickets aan, maar alle deelnemers aan de Berenloop terschelling kunnen in actie komen voor KiKa. 

Niet gevonden wat je zocht?

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen